Gyerekek égtek bent a párizsi házban

2005.08.26. 12:51
Kétszáz tűzoltó is kevés volt egy lángokban álló hétemeletes párizsi ház lakóinak kimetnéséhez. A százharminc lakóból tizenheten bentégtek, többségében gyerekek.

Tizenheten vesztették életüket egy háztűzben Párizsban. Az afrikai bevándorlók lakta házban kiütött tűzben javarészt gyermekek vesztették életüket, a BBC értesülései szerint tizennégy gyermek van a halálos áldozatok között.

A 13. kerületi ház nem sokkal éjfél után gyulladt ki. A százharminc lakó kimentésén kétszáz tűzoltó dolgozott megfeszített erőkkel. A tüzet két óra alatt sikerült megfékezni. Értesülések szerint a lépcsőház a második és a hetedik emelet között lángokban állt.


Klikk a képre!

"Gyermekeket hallottam sírni, családokat sikítani" - nyilatkozta a BBC-nek Oumar Cisse, a tűz egyik túlélője. Mint mondta, sok lakó akart kiugrani az ablakokon a tűz elől. Cisse szerint a ház nagyon mocskos volt, sok volt a patkány és az egér is. "Nagyon rossz lakás volt, 1991 óta vártunk új otthonra" - mondta.

Áprilisban egy hasonló háztűzben huszonnégy afrikai bevándorló vesztette életét. A mostani katasztrófa helyszínére hajnalban megérkező Nicolas Sarkozy belügyminiszter azonnal a párizsi lakóházak kötelező átvizsgálásának szükségességéről beszélt. A mostani tűz okai nem ismertek. Az áprilisi tüzet emberi óvatlanság okozhatta.

  • Hírek
  • Csok