Olivér
5 °C
8 °C

Gyerekek égtek bent a párizsi házban

2005.08.26. 12:51
Kétszáz tűzoltó is kevés volt egy lángokban álló hétemeletes párizsi ház lakóinak kimetnéséhez. A százharminc lakóból tizenheten bentégtek, többségében gyerekek.

Tizenheten vesztették életüket egy háztűzben Párizsban. Az afrikai bevándorlók lakta házban kiütött tűzben javarészt gyermekek vesztették életüket, a BBC értesülései szerint tizennégy gyermek van a halálos áldozatok között.

A 13. kerületi ház nem sokkal éjfél után gyulladt ki. A százharminc lakó kimentésén kétszáz tűzoltó dolgozott megfeszített erőkkel. A tüzet két óra alatt sikerült megfékezni. Értesülések szerint a lépcsőház a második és a hetedik emelet között lángokban állt.


Klikk a képre!

"Gyermekeket hallottam sírni, családokat sikítani" - nyilatkozta a BBC-nek Oumar Cisse, a tűz egyik túlélője. Mint mondta, sok lakó akart kiugrani az ablakokon a tűz elől. Cisse szerint a ház nagyon mocskos volt, sok volt a patkány és az egér is. "Nagyon rossz lakás volt, 1991 óta vártunk új otthonra" - mondta.

Áprilisban egy hasonló háztűzben huszonnégy afrikai bevándorló vesztette életét. A mostani katasztrófa helyszínére hajnalban megérkező Nicolas Sarkozy belügyminiszter azonnal a párizsi lakóházak kötelező átvizsgálásának szükségességéről beszélt. A mostani tűz okai nem ismertek. Az áprilisi tüzet emberi óvatlanság okozhatta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?