Frigyes
18 °C
24 °C

Hatalmas tűz egy dunakeszi családi házban

2008.03.01. 08:09
Tizenegy vízsugárral sikerült eloltani szombat hajnalban, 1 óra után azt a tüzet Dunakeszin, mely előző este lobbant lángra egy családi házban.

A tűz a 80-100 négyzetméteres, Munkás utcai, tetőtér-beépítéses családi ház teljes területén, a földszinttől a tetőtérig pusztított - mondta el Molnár Péter tűzoltósági szóvivő.

A ház födémszerkezete teljesen átizzott. Az épületből több robbanás hallatszott, feltehetően PB-gázpalackok robbantak fel.

A tűznek egy sérültje van, a ház tulajdonosa, aki az arcán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, és füstmérgezés gyanúja is fennáll esetében. Őt a mentők kórházba szállították. A tűz oka egyelőre nem ismeretes.

Az égő ház szomszédságában 4 épület szélébe kaptak a lángok, de ezeket a házakat a tűzoltóknak sikerült megvédeniük. Az égő családi ház udvarán nagy mennyiségű hulladék volt, mely szintén meggyulladt.

A 2-es fokozatú tüzet 80 tűzoltó oltotta 22 járművel. Azért volt szükség ilyen nagy erőkre, mert a ház vízhiányos környezetben található.

Szombat hajnalban, a tűz eloltása után az utómunkálatok folytak, melyek előreláthatólag hosszabb időt vesznek igénybe, ezért a tűzoltók várhatóan még szombat délelőtt is a helyszínen lesznek.

Tűzoltóautók ütköztek Somogyban

Hajnali három óra előtt balesethez riasztották a marcali tűzoltókat, de a pontos helyszínt nem közölték. Sávoly és Szőkedencs között a 7-es úton egy autó az út menti fának csapódott, és a sofőr beszorult a járműbe. Amikor a két helyszínre vonuló tűzoltóautó közül az első jármű vezetője meglátta a kivilágítatlan járművet az árokban, fékezett, ám az őt követő műszaki mentő sofőrje ezt későn vette észre és hátulról belehajtott az előtte haladó tűzoltóautóba.

A balesetben a tűzoltóautóba szorult és megsérült egy tűzoltó, akit a társai szabadították ki, közben az erősen roncsolódott Ford Transit vezetőjét is kimentették. A tűzoltó combcsonttörést, a Ford vezetője súlyos mellkasi, valamint bokasérülést, mindkettőjüket a marcali kórházba szállították.