Szándékosan gyújthatták fel a soproni gyertyaraktárt

2003.03.05. 15:34
Nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás következtében égett le Sopronban egy gyertyaraktár szerdán; a kár meghaladja a 100 millió forintot.
- A soproni gyertyaraktár-tüzet szerda reggelre eloltották, de a tűzfészkek megszüntetésén várhatóan még a késő éjszakai órákig dolgoznak a szakemberek, nehogy az izzó parázs lángra kapjon - mondta el az esettel kapcsolatban Pesztenlehrer Lajos ezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

A tűzoltók munkáját négy fecskendő és két erőgép segíti. Az ezredes szerint a több mint 100 millió forint kárt okozott tűz keletkezésénél nem zárható ki a szándékosság. A tűz okát a rendőrséggel közösen vizsgálják.

Egy német cégé volt az árukészlet

A vizsgálatok adatai szerint mind több érv szól amellett, hogy nem elektromos hiba okozta a tüzet. A raktár egyik ajtaját nyitva találták, s ez alapot ad a feltételezésre, hogy esetleg szándékos gyújtogatás történt.

A raktárban - amely egy német kft. tulajdonában van - mintegy tízkamionnyi gyertya és mécses vált a lángok martalékává. Az eset során személyi sérülés nem történt.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön