Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Felgyújtotta családját egy amerikai férfi

2004.07.15. 13:47
Felgyújtotta magát, barátnőjét és három kisgyermeküket egy 24 éves férfi Washington állambeli Bonny Lake-ben. A lövöldözéssel végződő családi tragédiában végül mind az öten meghaltak.
Mint arról az amerikai média szerdán beszámolt, egy fegyveres férfi benzinnel locsolta le magát, a kocsijukban ülő 18 éves élettársát és három gyermeküket, majd felgyújtotta őket. Az autó kigyulladt, majd egy robbanás következtében felborult.

A rendőrséget egy szemtanú hívta ki, aki látta a két, lángok borította embert az utcán tántorogni. A fiatal anyának még volt annyi ereje, hogy sebesülten egy ház bejáratához vonszolja magát, azonban kilenc órával később a kórházban belehalt sérüléseibe. A férfi még a kórházba szállítás előtt elhunyt súlyos égési sérülései következtében. Rendőrségi források szerint a nő néhány nappal korábban bántalmazás és házastársi erőszak címén panasszal fordult a hatóságokhoz.

Kokaint fogyasztott

Másnap reggel bekövetkezett halála előtt a nő még el tudta mondani a rendőröknek, hogy mi történt. Beszámolója szerint édesanyjához készültek, így a három alvó gyermeket a kocsi hátsó ülésére helyezte. Menet közben egy benzinkútnál megálltak, ahol férje egy kanna üzemanyagot vételezett. Az úton a fiatal anya is elaludt, és mint elmondta, arra ébredt, hogy élettársa kokaint szippantott fel, amit korábban sosem látott tőle. A férfi ekkor előrántott egy 0,45-ös kaliberű pisztolyt és a nő fejéhez tartva szétlocsolta a benzint, majd menet közben öngyújtót vett elő, és lángba borította a kocsi belsejét. Az útról lesodródott, lángoló autóból kiugró, sikoltozó nőre legalább négyszer rálőtt az őt üldözőbe vevő, lángoló ruházatú férfi - írja a Seattle Times.

A hathónapos, a másfél éves és a két és fél éves gyerekek holttesteit a kocsi szénné égett hátsó üléséről emelték ki a tűzoltók. Azt, hogy a két kisfiú és a kislány közül hány volt közös gyermek, egyelőre nem tudni. A tragédia okait is csak találgatják egyelőre a hatóságok, annyi bizonyos, hogy a fiatal anya korábban már többször is megpróbált szakítani brutális élettársával, akivel három éve élt együtt egy meglehetősen viharos kapcsolatban.