Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Felgyújtotta családját egy amerikai férfi

2004.07.15. 13:47
Felgyújtotta magát, barátnőjét és három kisgyermeküket egy 24 éves férfi Washington állambeli Bonny Lake-ben. A lövöldözéssel végződő családi tragédiában végül mind az öten meghaltak.
Mint arról az amerikai média szerdán beszámolt, egy fegyveres férfi benzinnel locsolta le magát, a kocsijukban ülő 18 éves élettársát és három gyermeküket, majd felgyújtotta őket. Az autó kigyulladt, majd egy robbanás következtében felborult.

A rendőrséget egy szemtanú hívta ki, aki látta a két, lángok borította embert az utcán tántorogni. A fiatal anyának még volt annyi ereje, hogy sebesülten egy ház bejáratához vonszolja magát, azonban kilenc órával később a kórházban belehalt sérüléseibe. A férfi még a kórházba szállítás előtt elhunyt súlyos égési sérülései következtében. Rendőrségi források szerint a nő néhány nappal korábban bántalmazás és házastársi erőszak címén panasszal fordult a hatóságokhoz.

Kokaint fogyasztott

Másnap reggel bekövetkezett halála előtt a nő még el tudta mondani a rendőröknek, hogy mi történt. Beszámolója szerint édesanyjához készültek, így a három alvó gyermeket a kocsi hátsó ülésére helyezte. Menet közben egy benzinkútnál megálltak, ahol férje egy kanna üzemanyagot vételezett. Az úton a fiatal anya is elaludt, és mint elmondta, arra ébredt, hogy élettársa kokaint szippantott fel, amit korábban sosem látott tőle. A férfi ekkor előrántott egy 0,45-ös kaliberű pisztolyt és a nő fejéhez tartva szétlocsolta a benzint, majd menet közben öngyújtót vett elő, és lángba borította a kocsi belsejét. Az útról lesodródott, lángoló autóból kiugró, sikoltozó nőre legalább négyszer rálőtt az őt üldözőbe vevő, lángoló ruházatú férfi - írja a Seattle Times.

A hathónapos, a másfél éves és a két és fél éves gyerekek holttesteit a kocsi szénné égett hátsó üléséről emelték ki a tűzoltók. Azt, hogy a két kisfiú és a kislány közül hány volt közös gyermek, egyelőre nem tudni. A tragédia okait is csak találgatják egyelőre a hatóságok, annyi bizonyos, hogy a fiatal anya korábban már többször is megpróbált szakítani brutális élettársával, akivel három éve élt együtt egy meglehetősen viharos kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?