Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Negyvenöt ember égett halálra az esküvőn

2004.01.23. 11:01
Negyvenöt ember égett meg elevenen pénteken egy dél-indiai házasságkötő teremben keletkezett tűzvészben - jelentette a helyi tűzoltóság. A tüzet rövidzárlat okozhatta. A menekülők közül százan megsérültek, de rendőrségi jelentések szerint közülük is mintegy tízen életüket vesztették, mikor egymást letaposva igyekeztek elhagyni a termet.
A legfrissebb jelentések szerint legkevesebb negyvenöten vesztették életüket, és mintegy százan sebesültek meg péntek reggel a dél-indiai Szrirangamban egy házasságkötő teremben keletkezett tűzvészben. Az első értesülések szerint a Tamilnádu szövetségi államban lévő Szrirangamban lévő helyiség zsúfolásig tele volt emberekkel.

A tűz oka egyelőre nem ismeretes. A hatóságok rövidzárlatra gyanakszanak. Felmerült azonban az a lehetőség is, hogy a lángokat az a hindu esküvői szokások szerint használatos szent tűz lobbanthatta fel, amelyet az ifjú pár frigyük megpecsételése jeleként hétszer körbejár.

A halálos áldozatok többsége a tűzben veszett oda, de néhányan akkor vesztették életüket, amikor a pánikszerűen a teremből a szabadba menekülők halálra taposták őket. A tumultusban is sokan megsebesültek. Több sérült állapota súlyos, így a halálos áldozatok száma még nőhet. A tűzben a vőlegény is életét vesztette.

Szrirangam Tamilnádu szövetségi állam fővárostól Madrásztól 320 kilométerre délre van.