Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Lett volna idő a halálos tűzijáték lefújására

2008.03.11. 08:18
A viharba fulladt és több halálos áldozatot is követelő 2006 augusztus 20-i tűzijáték előtt a rendőrség képes lett volna időben hazaküldeni az embereket, állította egy rendőr tanú a bíróságon. A Magyar Nemzet cikke szerint ezzel az államot perlő áldozatok fontos érvhez jutottak.

Tárgyalást tartottak hétfőn a 2006. augusztus 20-i tűzijáték ügyében. A pert több halálos áldozat hozzátartozója és sérültek indították, hogy kártérítést követeljenek a szervezőktől, írja a Magyar Nemzet. A tűzijáték kezdetén hatalmas vihar tört ki, amelyben öten meghaltak és sokan megsebesültek.

A tárgyaláson a tűzijáték biztosításáért felelős egyik rendőri vezető azt mondta, hogy fél-egy óra alatt haza tudták volna küldeni az embereket. A felperesek szerint ez fontos állítás, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat már másfél órával a vihar kitörése előtt a legmagasabb fokú riasztást rendelte el.

Képek a viharról

A sérültek és a halottak hozzátartozói egyaránt perlik a rendezvényt megrendelő Miniszterelnöki Hivatalt, a lebonyolító reklámügynökséget, utóbbi alvállalkozóját, továbbá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot és a budapesti rendőrséget is.