Judit
3 °C
7 °C

Lett volna idő a halálos tűzijáték lefújására

2008.03.11. 08:18
A viharba fulladt és több halálos áldozatot is követelő 2006 augusztus 20-i tűzijáték előtt a rendőrség képes lett volna időben hazaküldeni az embereket, állította egy rendőr tanú a bíróságon. A Magyar Nemzet cikke szerint ezzel az államot perlő áldozatok fontos érvhez jutottak.

Tárgyalást tartottak hétfőn a 2006. augusztus 20-i tűzijáték ügyében. A pert több halálos áldozat hozzátartozója és sérültek indították, hogy kártérítést követeljenek a szervezőktől, írja a Magyar Nemzet. A tűzijáték kezdetén hatalmas vihar tört ki, amelyben öten meghaltak és sokan megsebesültek.

A tárgyaláson a tűzijáték biztosításáért felelős egyik rendőri vezető azt mondta, hogy fél-egy óra alatt haza tudták volna küldeni az embereket. A felperesek szerint ez fontos állítás, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat már másfél órával a vihar kitörése előtt a legmagasabb fokú riasztást rendelte el.

Képek a viharról

A sérültek és a halottak hozzátartozói egyaránt perlik a rendezvényt megrendelő Miniszterelnöki Hivatalt, a lebonyolító reklámügynökséget, utóbbi alvállalkozóját, továbbá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot és a budapesti rendőrséget is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?