Emma
9 °C
26 °C

Tûzoltók és kommandósok közös bevetése Csepelen

2006.11.24. 20:07
Kommandósok hoztak ki pénteken késõ délután Csepelen, a Kossuth utcában egy társasház nyolcadik emeleti lakásából egy 49 éves férfit, aki bezárkózott otthonába, és azzal fenyegetõzött, hogy megkéseli azt, aki bemegy hozzá - tudta meg az MTI rendõrségi forrásból.

Az orvosi kezelés alatt álló férfihez a kerületi rendõrök riasztották a Terrorelhárító Szolgálatot, de a helyszínre siettek a mentõk és a tûzoltók is.

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje elmondta: a ház két oldalán felfújható ugrópárnát helyeztek el, amelyekre végül nem volt szükség. Mint mondta, a tûzoltók csak biztosították a helyszínt, az akciót a rendõrök hajtották végre.

A BRFK-sajtóügyeletese, Sas Oszkár az MTI megkeresésére csak annyit közölt, hogy a kerületi rendõrök valóban "intézkedtek" Csepelen, s ehhez a Terrorelhárító Szolgálat segítségét kérték.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársának beszámolója szerint a tûzoltók kötélen ereszkedtek le a nyolcadik emeleti lakás erkélyéig, s addig elvonták a férfi figyelmét, amíg a kommandósok be nem hatoltak a lakásba, hogy kihozzák a zavart férfit.