Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Balesethez vonuló tűzoltók borultak árokba

2006.02.17. 07:45
A jászberényi tűzoltóság egyik autója csütörtök késő este a 32-es úton megcsúszott, árokba csapódott és felborult. Egy tűzoltó életét veszítette, öten megsérültek, állapotuk nem életveszélyes.

Egy tűzoltó életét vesztette, öt társa megsérült egy közúti balesetben - közölte az MTI-vel péntek reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A jászberényi tűzoltóság egyik autója épp egy közúti balesethez vonult volna ki, amikor csütörtökön este, háromnegyed kilenckor árokba csapódott és felborult. A baleset a 32-es úton Jászberény és Pusztamonostor között történt, mondta el az Indexnek Dobson Tibor tűzoltóezredes.

A baleset nagy valszínűséggel azért történt, mert a riasztásban lévő tűzoltókocsi a jeges úton megcsúszott. Az elhunyt tűzoltóról a katasztrófavédelmi szóvivő nem kívánt további felvilágosítást adni, így nem tudni, hogy hány éves volt és hogy kik gyászolják a kötelességteljesítés közben szerencsétlenül járt férfit. Az öt sérült tűzoltó állapota nem életveszélyes.

A télies idő miatt egy másik baleset is történt Kelet-Magyarországon, a 42-es úton hat autó ütközött össze a sűrű ködben. A baleset a Hajdú-Bihar megyei Báránd és Földes között történt, ahol rendkívül rövid a látótávolság. A nemzetközi főutat részlegesen lezárták, a helyszínelés elhúzódására lehet számítani, a forgalmat rendőrök irányítják. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők a berettyóújfalui területi kórházba szállították, jelentette az MTI.