Auguszta
-3 °C
2 °C

Szétloccsantotta volna megmentője agyát

2005.03.09. 14:14
A Washington állambeli Tacomai Tűzoltóság egyik tűzoltója észre sem vette az életét fenyegető veszélyt, miközben egy nőt próbált kimenteni egy alagsori lakástűzből. A nő ugyanis fegyvert tartott az őt kimentő tűzoltó fejéhez, a tár azonban üres volt.

Egy tacomai nő pisztolyt tartott egy tűzoltó fejéhez és többször is meghúzta a ravaszt, miközben ő megpróbálta kimenteni a lakásában tomboló tűzből. A fegyver azonban üres volt, mivel a nő előzőleg az egész tárat élettársára ürítette. A férfi a helyszínen meghalt, a nő pedig öngyilkossági szándékkal felgyújtotta a lakást.

A Washington állambéli Tacomai Tűzoltóság huszonnyolc éves tűzoltója észre sem vette az életét fenyegető veszélyt, írja a Seattle Post-Intelligencer. Matt Carlisle hétfőn hajnalban vonult társaival a lakástűzhöz, és mint később elmesélte, segített kivinni az alagsori helyiségből a nőt, de a sűrű füsttől egy méterre sem lehetett ellátni, így azt sem láthatta, hogy a nő fegyvert tart a fejéhez. A pisztolyt némi dulakodás után egy társa csavarta ki végül a nő kezéből, és ő mesélte el neki, hogy pontosan mi is történt. A potenciális halálközeli élmény utólag is megrázta a két éve szolgáló tűzoltót.

A helyszínelés során a hatóságok megállapították, hogy az ötvenes éveiben járó nő miután agyonlőtte tíz évvel idősebb élettárását, különféle gyúlékony folyadékokat locsolt szét a lakásban, és tüzet gyújtott. A lángok azonban nem terjedtek olyan gyorsan, mint ahogyan az öngyilkosságot megpróbáló nő tervezte, így a helyszínre riasztott tűzoltók idejében meg tudták fékezni a tüzet.

Az életét megmentő tűzoltó megölésével próbálkozó nőt füstmérgezéssel vitték kórházba, és a rendőrség tájékoztatása szerint emberöléssel és gyilkossági kísérlettel fogják megvádolni. Arról, hogy miért lőtte volna agyon a tűzoltót is a nő, nem szól a hír.