Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Tűz pusztított a Kőbányai úti kínai piacon

2006.01.12. 06:33
Feltehetőleg elektromos hiba okozta azt a tüzet, ami csütörtökön hajnalban ütött ki a józsefvárosi piacon. A területen egymást érik a raktározásra és árusításra használt konténerek, a tűzoltók azonban gyorsan megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Több elárusító konténer is leégett abban a tűzben, ami csütörtökön kora hajnalban keletkezett Budapesten, a VIII. kerületben található Kőbányai úti bazárban. A HavariaPress úgy tudja, a kínai piacon hajnali két óra előtt néhány perccel az egyik elárusító konténer-pavilonja kapott lángra. A tűz a raktározásra és árusításra használt konténerekkel zsúfolt piacon körülbelül háromszáz négyzetméteres területen terjedt szét.

Az elsőként kigyulladt építményről a szomszédos konténerre, és a felette lévő irodára is átterjedtek a lángok. A terjedő tűz miatt további erőket kellett bevetni, végül hét vízsugárral, rövid idő alatt sikerült megfékezni a lángokat. A tűz pontos okát még vizsgálják, az első adatok alapján feltételezhető, hogy elektromos hiba okozta a tüzet.

Az oltási munkák idejére a Kőbányai út érintett részét lezárják, csak a BKV járatai közlekedhetnek. A tűz oltásához használt víz ráfagyott az úttestre és a járdára is, ami balesetveszélyt okoz. A leégett konténerek átvizsgálása és a balesetveszély elhárítása akár kora délelőttig is eltarthat.