Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megrendezik a világ legnagyobb teveszépségversenyét

2008.04.02. 17:58
A szervezők szerint a legnagyobb teve fesztivál lesz az Egyesült Arab Emírségekben április 2-a és 10-e között rendezett Mazajin Dafra, amint több mint tízezer teve vesz részt. Az esemény legérdekesebb része egy egyedi teveszépségverseny lesz. A szervezők emlékeztetni akarják a térségben élőket a hagyományos sivatagi értékekre, de gazdasági előnyei is vannak a kilencnapos fesztiválnak.

Több tízezer teve vesz részt az Egyesült Arab Emírségekben szerdán kezdődő 2008-as Mazajin Dafra teve fesztiválon, ami a szervezők szerint a több mint tízezer regisztrált tevével a legdrágább és legnagyobb hasonló esemény lesz a világon. A fesztiválra Bahreinből, Kuvaitból, Ománból, Katarból és Szaúd-Arábiából is érkeztek tevék és érdeklődők, írja a BBC.

Az április 10-ig tartó esemény legnagyobb szenzációja kétségtelenül egy egyedi nemzetközi teveszépségversenyen lesz, amelyen 9 millió dollárt (kb. 160 millió forintot) és száz luxusautót nyerhetnek a résztvevők. A tevéket életkoruk szerint csoportosítják majd, és teve szakértőkből álló zsűri fogja kiválasztani a legszebb állatot. A szépségverseny mellett ugyanakkor énekesek is fellépnek, és kézműves kiállítás is lesz.

A Mohamed bin Zajed al-Nahaján, Abu-Dzabi hercegének fővédnöksége mellett rendezett esemény a szervezők reményei szerint emlékezteti majd a térségben élőket a hagyományos sivatagi értékekre. Ugyanakkor gazdasági szempontból is fontos a fesztivál, hiszen ezekben a napokban különösen megélénkül a helyi boltok és kereskedők forgalma.

A hat éve folyamatosan megrendezett fesztivált 2008-ban a korábbinál is körültekintőbb előkészületek előzték meg, hogy a szervezők megfelelően tudják elszállásolni a tevéket, azok gazdáit és a számos érdeklődőt. A tevéknek egyébként étel és víz mellett ingyenes egészségügyi ellátást is biztosítanak a kilenc nap alatt.