Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Megrendezik a világ legnagyobb teveszépségversenyét

2008.04.02. 17:58
A szervezők szerint a legnagyobb teve fesztivál lesz az Egyesült Arab Emírségekben április 2-a és 10-e között rendezett Mazajin Dafra, amint több mint tízezer teve vesz részt. Az esemény legérdekesebb része egy egyedi teveszépségverseny lesz. A szervezők emlékeztetni akarják a térségben élőket a hagyományos sivatagi értékekre, de gazdasági előnyei is vannak a kilencnapos fesztiválnak.

Több tízezer teve vesz részt az Egyesült Arab Emírségekben szerdán kezdődő 2008-as Mazajin Dafra teve fesztiválon, ami a szervezők szerint a több mint tízezer regisztrált tevével a legdrágább és legnagyobb hasonló esemény lesz a világon. A fesztiválra Bahreinből, Kuvaitból, Ománból, Katarból és Szaúd-Arábiából is érkeztek tevék és érdeklődők, írja a BBC.

Az április 10-ig tartó esemény legnagyobb szenzációja kétségtelenül egy egyedi nemzetközi teveszépségversenyen lesz, amelyen 9 millió dollárt (kb. 160 millió forintot) és száz luxusautót nyerhetnek a résztvevők. A tevéket életkoruk szerint csoportosítják majd, és teve szakértőkből álló zsűri fogja kiválasztani a legszebb állatot. A szépségverseny mellett ugyanakkor énekesek is fellépnek, és kézműves kiállítás is lesz.

A Mohamed bin Zajed al-Nahaján, Abu-Dzabi hercegének fővédnöksége mellett rendezett esemény a szervezők reményei szerint emlékezteti majd a térségben élőket a hagyományos sivatagi értékekre. Ugyanakkor gazdasági szempontból is fontos a fesztivál, hiszen ezekben a napokban különösen megélénkül a helyi boltok és kereskedők forgalma.

A hat éve folyamatosan megrendezett fesztivált 2008-ban a korábbinál is körültekintőbb előkészületek előzték meg, hogy a szervezők megfelelően tudják elszállásolni a tevéket, azok gazdáit és a számos érdeklődőt. A tevéknek egyébként étel és víz mellett ingyenes egészségügyi ellátást is biztosítanak a kilenc nap alatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!