Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Öngyilkos lett egy tűzoltó a megemlékezés után

2006.08.14. 07:15
A műegyetemi tűzben elhunyt kollégája temetése után kiugrott negyedik emeleti lakása erkélyéről és meghalt egy tiszaújvárosi tűzoltó. A helyi parancsnok úgy tudja, a fiatal főtörzsőrmester súlyos beteg volt. A pszichológus szerint a férfi sokkot kaphatott a gyászszertartáson, ahol Máté Péter Elmegyek című számát hallgatták.

Szombaton kivetette magát negyedik emeleti lakásának erkélyéről egy tiszaújvárosi tűzoltó - írja hétfői számában a Blikk. A 33 éves főtörzsőrmester részt vett a helyi tónál megtartott szertartáson, ahol közösen gyújtottak gyertyát Reppman Károly, a műegyetemnél meghalt egyik tűzoltó emlékére.

A tiszaújvárosi tűzoltók meghallgatták Máté Péter Elmegyek című számát, majd hazamentek. Miután hazaért, Sz. Zsolt kiugrott a negyedik emeleti panellakása erkélyéről.

Bartovics Attila alezredes, a tiszaújvárosiak parancsnoka a lapnak elmondta, kollégája évek óta súlyos betegséggel küzdött, komoly fájdalmai voltak. "Erőteljes srác volt, igazi kolléga" - tette hozzá.

A lap által megkérdezett pszichológus szerint közrejátszhatott az öngyilkosságban Sz. betegsége, és az elhunyt kolléga tiszteletére tartott megemlékezés is.


Képek Reppman Károly temetéséről - klikk!

A Budapesti Műszaki Egyetem pincelőtere lőgyakorlat közben gyulladt ki a múlt héten, kedd éjjel. A balesetben meghalt három tűzoltó, heten füstmérgezést kaptak. Az áldozatok eltévedtek a sűrű füstben, és palackjukban nem maradt elég levegő arra, hogy kijöjjenek a bonyolult elrendezésű pincéből.