Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Agyonlőtték a tűzoltókra támadó gyújtogatót

2002.01.02. 11:23
Lelőttek egy férfit Texasban a rendőrök, miután tüzet nyitott a házát eloltani akaró tűzoltókra. Az incidensben megsérült a helyi újság riportere és fotósa is.
Lelőtte a texasi Tyler városának rendőrsége a hetvenhárom éves Fred Douglas Wallace-t, miután az fegyverével lövéseket adott le a háza oltására érkező tűzoltókra. Az incidensben megsebesült a helyi újság két tudósítója is, akik hatvan méternyi távolságból figyelték az eseményeket. A tűz kitörésének körülményeit még vizsgálják, feltételezhetően maga Wallace gyújtotta fel saját házát - írja a Tyler Morning Telegraph.

Wallace a tűzoltók érkezése után elbarikádozta magát házában. A helyszínre érkező rendőrségi kommandósok a sötétedés miatt lámpákat állítottak fel, ám ekkor a férfi tüzet nyitott rájuk. Az egyik rendőr viszonozta a tüzet, halálosan megsebesítve a veterán katonát.

Nem tudjuk, mi volt a szándéka, és az elmeállapotáról sincs bővebb információnk - nyilatkozta Chris Moore, a helyi rendőrség szóvivője a Morning Telegraphnak.

Wallace szomszédai elmondták, a férfi háborús veterán, feltehetőleg a vietnami háborúban harcolt. A helyi újság megemlíti, ez az első halállal végződő bűneset a városban az újévben, míg tavaly összesen hét gyilkosság történt a városban. A lap két riportere könnyebb sérüléseket szenvedett.