Aliz
6 °C
14 °C

Agyonlőtték a tűzoltókra támadó gyújtogatót

2002.01.02. 11:23
Lelőttek egy férfit Texasban a rendőrök, miután tüzet nyitott a házát eloltani akaró tűzoltókra. Az incidensben megsérült a helyi újság riportere és fotósa is.
Lelőtte a texasi Tyler városának rendőrsége a hetvenhárom éves Fred Douglas Wallace-t, miután az fegyverével lövéseket adott le a háza oltására érkező tűzoltókra. Az incidensben megsebesült a helyi újság két tudósítója is, akik hatvan méternyi távolságból figyelték az eseményeket. A tűz kitörésének körülményeit még vizsgálják, feltételezhetően maga Wallace gyújtotta fel saját házát - írja a Tyler Morning Telegraph.

Wallace a tűzoltók érkezése után elbarikádozta magát házában. A helyszínre érkező rendőrségi kommandósok a sötétedés miatt lámpákat állítottak fel, ám ekkor a férfi tüzet nyitott rájuk. Az egyik rendőr viszonozta a tüzet, halálosan megsebesítve a veterán katonát.

Nem tudjuk, mi volt a szándéka, és az elmeállapotáról sincs bővebb információnk - nyilatkozta Chris Moore, a helyi rendőrség szóvivője a Morning Telegraphnak.

Wallace szomszédai elmondták, a férfi háborús veterán, feltehetőleg a vietnami háborúban harcolt. A helyi újság megemlíti, ez az első halállal végződő bűneset a városban az újévben, míg tavaly összesen hét gyilkosság történt a városban. A lap két riportere könnyebb sérüléseket szenvedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?