Friderika
13 °C
29 °C

Pengeváltás a tyúkokért

2003.09.12. 12:41
Késsel szúrta mellbe a tyúkjai halálán feldühödött szomszédját B. László mezőfalvai férfi. Az áldozat azért B.-hez rontott be elégtételt venni, mert az ő kutyáját vélte felismerni a kertjében garázdálkodó négylábúban.
Konyhakéssel szúrta mellbe szomszédját, M. Sándort csütörtökön este B. László mezőfalvai lakos. M., akinek tizenhét baromfiját megfojtották, látta a tyúkgyilkos kutyát, amint az elhagyta a tett színhelyét. A megviselt gazda ezután fogta fiát, kését, és botját, majd felkereste B.-t, mivel úgy gondolta, ő a kutya gazdája.

Szó szót követett, majd verni kezdték egymást. A halott tyúkjai miatt elkeseredett gazdát végül B. László egy másik, a házában talált, tizennyolc centiméteres pengeméretű késsel mellbe szúrta, és közben ő is súlyosan megsérült, szilánkosra tört a könyöke. A helyszínre kiérkezett mentők mindkettőjüket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Intenzív Osztályára szállították. - A szúrkáló férfi ellen emberölés kísérlete, szomszédjával szemben pedig súlyos testi sértés bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indult meg az eljárás - mondta el az Indexnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.