Benedek
-4 °C
5 °C

Lánybanda gyújtott fel londoni lakóházakat

2008.05.10. 15:59
Egy 16-17 éves lányokból álló banda bosszút akart állni egy 17 éves lányon, mert találkozgatott egy helyi fiúval, ezért felgyújtották a házat, ahol a lány is lakik. A tűzben egy férfi meghalt, a fiatal lányt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Egy tinédzserekből álló lánybanda után nyomoz a Scotland Yard, miután London északnyugati részén részben felrobbant és kiégett három lakóház, írta a Daily Telegraph szombaton. A tűzben életét vesztette egy 26 éves férfi, egy 17 éves lányt pedig életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani.

A lap szerint az összeégett Charlotte Anderson valószínűleg egy fiú miatt keveredett vitába egy lánybandával. A tinédzser tíz órával a robbanás előtt felhívta a rendőrséget és bejelentette, hogy egy 16-17 éves lányokból álló csoport zajong a háza előtt.

Egy szomszéd azt állítja, látta amint a lányok lila folyadékot öntöttek Andersonék lakásának levélbedobó nyílásába. A rendőrség szerint a banda az internetről szerezhette be a robbanószer receptjét, amit házilag állítottak össze. Sajtóértekezletén Collin Sutton rendőrfelügyelő azt mondta, valószínű, hogy Charlotte volt a merénylet célpontja.

A lány fél éve költözött a londoni Harrow negyedbe és hamarosan randevúzni kezdett egy helyi fiúval, emiatt keveredhetett komoly vitákba néhány környékbeli lánnyal.