Konstantin
12 °C
26 °C

Szájon át lélegeztette a kutyát

2008.03.12. 13:39
Szakszerű újraélesztéssel megmentette egy kutya életét egy bátor tűzoltó Louisianában. Egy égő lakókocsiból menekítette ki a kis terriert, amikor észrevette, hogy az állat nem lélegzik.

Szakszerűen újraélesztett egy kutyát egy tűzoltó Louisianában, írja a News Star. West Monroe-ban egy kigyulladt lakókocsihoz hívták ki a tűzoltókat. A lakók már kimenekültek, azonban két kutya a lángok között rekedt.

A gazdák kérésére Stephen "Odie" Odom tűzoltó magához vette a gázmaszkját és egy oxigénpalackot, és behatolt a lakókocsiba. A nagy füstben megkereste a hálószobát, ahol egy pokróc alatt megtalálta a kisállat-szállító ketrecekbe zárt két kis terriert. Kimenekítette az állatokat az égő lakókocsiból, a szabadban azonban észrevette, hogy az egyik kutya nem lélegzik és a nyelve élettelenül lóg ki a szájából.

A tűzoltó megpróbált oxigénpalackból levegőt juttatni a kutya tüdejébe, azonban a módszer nem vált be, ezért megkezdte a kutya szakszerű újraélesztését. "Széthúztam a kutya alsó és felső állkapcsát és levegőt fújtam be a száján keresztül, amíg éreztem, hogy megmozdul a mellkasa" - magyarázta. Ezen a ponton a tűzoltó elkezdte a szívmasszázst, és nagyjából egy perc múlva a kutya már saját erőből próbált lélegezni, öt perc múlva pedig már lábra is állt. Az állatot a tűzoltók visszaadták a gazdájának, és a biztonság kedvéért egy oxigénpalackot is hagytak a helyszínen.