Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Katona a balkányi túszejtő

2008.03.22. 19:50
A balkányi túszejtőről kiderült, hogy katona, így már a katonai ügyészség vizsgálja tettét. A férfit intenzív osztályon ápolják.

A nyíregyházi kórház intenzív osztályán ápolják a balkányi túszejtőt, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros egyik pénzintézetét akarta kirabolni, fogva tartotta, majd elengedte a bank két alkalmazottját, végül az épületbe behatoló kommandósok találtak rá erősen kivérzett állapotban, mert felvágta az ereit - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. Fülöp Gergely szombat este megerősítette a TV2 kereskedelmi csatorna információját, miszerint az ügy vizsgálatát a katonai ügyészség vette át, miután a túszejtő katona.

A gyógyintézet intenzív osztályán a rendőrök továbbra is őrzik a 30 éves balkányi férfit, akinek állapotában nincs változás - mondta a sajtószóvivő. Emlékeztetett: a férfi pénteken kora délután ment be a balkányi pénzintézetbe, ahol már csak két női alkalmazott tartózkodott, akiktől pénzt követelt.

A dolgozók egyike közben megnyomta a rendőrségre is bekötött riasztó gombját, így a rendőrök perceken belül a helyszínre értek és körbevették az épületet. A férfi ekkor elengedte előbb az egyik, majd a másik alkalmazottat, akik nem szenvedtek sérülést.

A bankba bezárkózott rablóval a rendőrség megpróbálta felvenni a kapcsolatot, sikertelenül, ezért a bevetési osztály speciálisan kiképzett munkatársai behatoltak az épületbe, ahol erősen kivérzett állapotban találtak rá, miután felvágta az ereit. A mentőknek a helyszínen sikerült stabilizálniuk a férfi állapotát, majd kórházba szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?