Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Katona a balkányi túszejtő

2008.03.22. 19:50
A balkányi túszejtőről kiderült, hogy katona, így már a katonai ügyészség vizsgálja tettét. A férfit intenzív osztályon ápolják.

A nyíregyházi kórház intenzív osztályán ápolják a balkányi túszejtőt, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros egyik pénzintézetét akarta kirabolni, fogva tartotta, majd elengedte a bank két alkalmazottját, végül az épületbe behatoló kommandósok találtak rá erősen kivérzett állapotban, mert felvágta az ereit - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. Fülöp Gergely szombat este megerősítette a TV2 kereskedelmi csatorna információját, miszerint az ügy vizsgálatát a katonai ügyészség vette át, miután a túszejtő katona.

A gyógyintézet intenzív osztályán a rendőrök továbbra is őrzik a 30 éves balkányi férfit, akinek állapotában nincs változás - mondta a sajtószóvivő. Emlékeztetett: a férfi pénteken kora délután ment be a balkányi pénzintézetbe, ahol már csak két női alkalmazott tartózkodott, akiktől pénzt követelt.

A dolgozók egyike közben megnyomta a rendőrségre is bekötött riasztó gombját, így a rendőrök perceken belül a helyszínre értek és körbevették az épületet. A férfi ekkor elengedte előbb az egyik, majd a másik alkalmazottat, akik nem szenvedtek sérülést.

A bankba bezárkózott rablóval a rendőrség megpróbálta felvenni a kapcsolatot, sikertelenül, ezért a bevetési osztály speciálisan kiképzett munkatársai behatoltak az épületbe, ahol erősen kivérzett állapotban találtak rá, miután felvágta az ereit. A mentőknek a helyszínen sikerült stabilizálniuk a férfi állapotát, majd kórházba szállították.