Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terjed a légi düh

2002.08.23. 10:53
Valószínűtlen, hogy az amerikai repülőgépen randalírozó K. Emmát húsz éves börtönbüntetésre ítélik - véli egy angol közlekedésügyi szakértő. Ilyen mértékű büntetésre csak a gépen tartózkodókban ténylegesen kárt tevő bűnös számíthat. A repülőgépeken tapasztalt dühkitörés nem egyedi eset, a repülés biztonsága érdekében azonban egyre szigorúbban lépnek fel ellene a hatóságok.
Módszerek az agresszív utasok kordában tartására 1. az utas karját speciális hurokba fogják és azt megfeszítik 2. Álló és ülő utas esetében is alkalmazható. 3. A személyzet közben párbeszéd útján továbbra is megpróbálja megnyugatni az utast. 4. Ha az utas továbbra is agresszív marad, akkor kezeit és lábait is megbilincselhetik
Forrás: BBC
Egyre gyakrabban számíthatnak letartóztatásra a repülőút során dohányzó vagy lerészegedő utasok - nyilatkozta a BBC magyar adásának Simon Montague, a brit közszolgálati adó közlekedésügyi szaktudósítója. A "légi dühként" nevesített jelenség egyre több problémát okoz a légiközlekedésben. Mivel a repülőgép személyzete elleni támadás veszélyezteti a gép biztonságát, különösen szigorú megítélés alá esik.

Nem egyedi eset

Montague nem hiszi, hogy a United Airlines járatán randalírozó K. Emmát húsz év börtönre ítélnék, mint mondta, ilyen arányú büntetésre inkább az számíthat, aki az utazás során megsebesít, esetleg megöl valakit. A magyar utas esete azonban nem egyedi, nem sokkal K. Emma előtt egy brit utast is letartóztattak, mert egy Floridába tartó gépen csúnyán berúgott és a légikísérőket fenyegette.

Bilincsbe verve

A randalírozó utasokat a gép pilótájának utasítására akár meg is bilincselhetik, illetve a székébe kötözhetik. Ebben az esetben az utas bizton számíthat a reptéri letartóztatásra is.