Konrád
5 °C
17 °C

Ufó érkezéséről tudósított egy horvát rádió

2008.12.11. 17:54
Zágrábban kisebbfajta pánikot okozott egy rádióműsor: Orson Welles 1938-ban sugárzott Világok harca című művéhez hasonlóan marslakók támadásáról számoltak be.

A horvát Antenna hallgatósága szerdán reggel arról értesült, hogy a főváros felett fényes pontot fedeztek fel. A riporterek "szemtanúk" beszámolóira hivatkozva közölték, hogy éppen egy ufó készül a landolásra.

Az ijedt emberek telefonálgatni kezdtek: értesítették rokonaikat és ismerőseiket, majd az önkormányzatot, rendőrséget, tűzoltóságot kezdték hívásaikkal bombázni, követelve, hogy az arra illetékesek derítsék ki, mi is folyik a városban, továbbá sürgősen és hatékonyan intézkedjenek a "magukról megfeledkezett földönkívüliekkel szemben".

Az Antenna munkatársai csak délben vallották be, hogy mindössze egy tréfáról van szó. A rádiósok a "csínyt" a zágrábi városvezetés terveivel magyarázták. A polgármester ugyanis helikoptert, pilóta nélküli repülőgépet, páncélautót és más speciális eszközöket kíván beszereztetni a fővárosi rendőrség számára. A tervek között szerepel egy megerősített irányítóközpont létrehozása is. Az újságírók csupán a városvezetés "harckészültségét" kívánták próbára tenni, amikor "a marslakók támadásáról" tudósítottak.

A zágrábi városvezetés a jelek szerint nem igazán érti a tréfát. A rendőrség csütörtöki bejelentése szerint ugyanis vádat emelhetnek a rádió munkatársai ellen a közrend megzavarása és rémhírterjesztés miatt.