Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Letartóztatták a támadóit leszúró háztulajt

2002.03.02. 17:48
A bíróság elrendelte annak ugodi férfinak az előzetes letartóztatását, aki leszúrt két, fejszével rátámadó férfit kedden - közölte a Blikk. A Veszprém Megyi Bíróság szóvivője kijelentette: a letartóztatás elrendelése még nem jelenti a férfi bűnösségét.
Varga Istvánt kedden éjjel vette őrizetbe a rendőrség, miután leszúrt két falubeli férfit, akik fejszével támadtak rá álmában. Mindkét áldozat büntetett előéletű, a Blikk információi szerintük egyikük, a 39 évesen elhunyt O. János, Varga feleségének élettársa emberölésért volt büntetve.

Az összetűzés hátterében a Blikk szerint családi vita áll. Varga volt felesége ugyanis eltiltotta a férfit négy gyermekük látogatásától, és az asszony új élettársa a tiltásnak többször fenyegetéssel adott hangot. A dráma éjszakáján O. János a 29 éves K. Ferenccel érkezett Varga házához, mondván "kivégzik, és a dögkútba dobják".

Varga azonban kést ragadott és leszúrta a fejszével támadó két férfit. A rendőrség egyebek között azt is vizsgálja, tette után, amennyiben önvédelemből követte el, miért nem hívott mentőt a leszúrt emberek életének megmentéséhez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!