Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztatták a támadóit leszúró háztulajt

2002.03.02. 17:48
A bíróság elrendelte annak ugodi férfinak az előzetes letartóztatását, aki leszúrt két, fejszével rátámadó férfit kedden - közölte a Blikk. A Veszprém Megyi Bíróság szóvivője kijelentette: a letartóztatás elrendelése még nem jelenti a férfi bűnösségét.
Varga Istvánt kedden éjjel vette őrizetbe a rendőrség, miután leszúrt két falubeli férfit, akik fejszével támadtak rá álmában. Mindkét áldozat büntetett előéletű, a Blikk információi szerintük egyikük, a 39 évesen elhunyt O. János, Varga feleségének élettársa emberölésért volt büntetve.

Az összetűzés hátterében a Blikk szerint családi vita áll. Varga volt felesége ugyanis eltiltotta a férfit négy gyermekük látogatásától, és az asszony új élettársa a tiltásnak többször fenyegetéssel adott hangot. A dráma éjszakáján O. János a 29 éves K. Ferenccel érkezett Varga házához, mondván "kivégzik, és a dögkútba dobják".

Varga azonban kést ragadott és leszúrta a fejszével támadó két férfit. A rendőrség egyebek között azt is vizsgálja, tette után, amennyiben önvédelemből követte el, miért nem hívott mentőt a leszúrt emberek életének megmentéséhez.