Valér
-1 °C
0 °C

Ugrókötélre akasztotta fel magát egy pécsi iskolás

2008.04.11. 09:10
Egy kilencéves kisfiú az általános iskola udvarán Pécsett követett el öngyilkossági kísérletet a napokban. A gyerek életét barátja mentette meg.

A fiú a Ciszterci Nevelési Központ Általános Iskolájának udvarán, az egyik szünetben követte el tettét - írta az Új Dunántúli Napló.

Társainak előre bejelentette, mit tervez, de nem hittek neki, ezért nem is tettek semmit, hogy megakadályozzák. A kötélen lógó fiút barátja vette észre, odarohant hozzá, és megmentette az életét.

A gyerek kórházba került, nem szenvedett azonban súlyos sérüléseket, így már haza is mehetett. A barátját viszont súlyos lelki trauma gyötri, egy darabig nem ment iskolába, s most a szülei azt szeretnék, ha más oktatási intézménybe járna.

Az iskola igazgatója, Késmárki Tiborné a lapnak azt mondta: nem történt ilyen eset, Zakar Ferenc Polikárp, a Ciszterci Rend főapátja viszont tud a történtekről. Szerinte a fiú csak játszott a kötéllel, de nem akasztotta fel magát. A főapát azt ugyanakkor elismerte, hogy ha a társa nem szabadítja ki a fiút, tragédia történhetett volna - olvasható a baranyai napilapban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!