Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az ügyvédek szerint védenceiket ártatlanul gyanúsítják

2002.07.24. 17:25
A móri ügy két gyanúsítottjának védői úgy nyilatkoztak, hogy nem védenceik követték el a rablógyilkosságot. Az egyik ügyvéd azt állítja, hogy nincs tudomása arról, ismeri-e egymást a két gyanúsított. K. Ede ellen volt már eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt.
A hétfőn elfogott K. Ede és H. László ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt folyik eljárás.

Az alapos gyanút a rendőrség a tanúvallomásokra, személyleírásokra, a fényképes és személyes felismertetés jegyzőkönyveire, a házkutatások eredményeire, valamint rendőrségi jelentésekre alapozta.

Az ügyvédek szerint nem védenceik a móri rablógyilkosok

Kiss Attila ügyvéd újságíróknak elmondta: azért vállalta el H. László védelmét, mert több éve ismeri őt, és meggyőződése, hogy nincs köze ehhez az ügyhöz.

Közlése szerint a tárgyaláson semmilyen konkrétum nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség mi alapján gyanúsítja a két férfit. Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy védencének van-e alibije a május 9-i időpontra.

Korábban hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás

Lantos Gyöngyi, a másik gyanúsított ügyvédje is meg van győződve arról, hogy nem K. Ede követette el a móri rablógyilkosságot. Közölte, hogy védence ellen jelenleg egy bírósági eljárás van folyamatban, amelyben rendőrrel szemben elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják.

Mint mondta, az elmúlt időszakban folyamatosan tartotta a kapcsolatot védencével, aki nem bujkált, hiszen a múlt hónapban tárgyalás is volt az említett ügyben. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy nem tudja, ismeri-e egymást a két férfi. Tudomása szerint pénteken lesz kész a DNS-vizsgálatok eredménye.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!