Hatalmas bagoly fenyegeti Londont

2003.04.14. 17:53
Elszökött egy nagy termetű bagoly London központjában. Az ülőfáján pihenő uhura varjak támadtak, mire megvadult, és lábszíját elszakítva elrepült. A bagoly valószínűleg nem támad gyerekekre, bár egy őzgidával könnyen megbirkózik.
Riadalom tört ki London kisállattartói között, miután a rendőrség hétfőn bejelentette, hogy megszökött gazdájától egy nagy termetű bagoly. A Jazz nevű uhu sötétbarna színű, 50 centiméter nagyságú ragadozó madár, kiterjesztett szárnyainak fesztávolsága 183 centiméter.

Őzgidákra is rátámad

Ez a madárfaj a világ egyik legnagyobb testű bagolyfaja, főként rókákra nyulakra, őzgidákra vadászik. Az uhu egy londoni parkból szökött meg, ahová gazdája röptetés céljából vitte ki. Az ülőfáján pihenő baglyot varjak támadták meg, mire megvadult, és lábszíját elszakítva elrepült.

A kisgyerekek talán nincsenek veszélyben

A rendőrség szerint előfordulhat, hogy Jazz nyulakra, macskákra és kisebb kutyákra csap le. Kisgyerekeket valószínűleg nem támad meg, mivel gazdája otthonában is vannak gyerekek. Ennek ellenére a rendőrség nem tanácsolja, hogy a megtaláló közel menjen hozzá, mert ha úgy érzi, hogy fenyegetik, akár az embert is megtámadja.  • Hírek
  • Babaváró hitel