Auguszta
-3 °C
2 °C

Rossz idő lesz, de nyílnak a strandok

2008.05.01. 10:24
A majálisozást nem teszi tönkre a néha eleredő eső, de a strandszezon első napját biztosan.

Május 1-jén délelőtt még jó idő lesz, de mire igazán belelendülnénk a majálisozásba már többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, de azért több-kevesebb napsütés is várható. Azért esőkabátot, esernyőt és nejlonzacskót a fejünkre vigyünk, mert szórványosan valószínű zápor, holnap viszont tuti, hogy esni fog. A többfelé élénk délnyugati, déli szél a Dunántúlon időnként megerősödik, csütörtökön zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18, 23 fok között alakul, ezért örömteli hír, hogy ma nyílnak a strandok.

Ennek jegyében nyit a Palatinus strand, vendégeket fogadnak a Dagály nyári medencéi és üzembe helyezik a Gellért fürdő nyitott medencéjének hullámgépeit is. A csepeli strandon várhatóan május 24-én, a Paskálon és a Rómain pedig május 31-én tervezik a szezonnyitást.

A fővárosi önkormányzat fürdőtársasága által üzemeltetett strandok általában reggel kilenctől este hétig lesznek nyitva. A Római ennél egy órával, a csillaghegyi pedig két órával tovább üzemel majd. Május 31-től augusztus 20-ig ugyancsak egy órával tovább, este nyolcig fogad vendégeket a Gellért fürdő.

A strandokon naponta más színű és sorszámozott karkötőket kapnak a vendégek, hogy azonnal észrevehessék azt, ha valaki "a kerítésen át" érkezett.