Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Motorcsónak ütközött az uszállyal

2004.11.05. 02:26
Eddig ismeretlen okokból egy a kapitány állítása szerint megfelelően kivilágított uszálykötelék oldalába rohant egy motorcsónak a Dunán Bécsnél. A balesetben ketten meghaltak, egyikük teste teljesen szétroncsolódott, négyen eltűntek az egyik uszály alá beszorult hajóból.
Legkevesebb ketten meghaltak, négyen pedig eltűntek abban a dunai hajóbalesetben, amely csütörtökön este történt Bécsnél.

A hatóságok szerint egy motorcsónak összeütközött egy osztrák uszálykötelékkel, amely lefelé tartott a Dunán. Az eddigi vizsgálatok szerint a motoros feltehetően szemből ütközött az oldaluknál egymáshoz rögzített uszályoknak, majd alájuk szorult, és elsüllyedt.

Szétroncsolódott holttestet találtak

Egyelőre nem tudni, hogy hányan voltak a motoroson. Eddig két holttestet találtak meg, az egyiket torzóként írta le az osztrák tömegtájékoztatás. Feltételezik, hogy a szerencsétlenül járt csónakban még négyen ültek, akiket eltűntként keresnek.

Az osztrák tűzoltóság, a vízi rendészet és a rendőrség csónakokkal, hőkamerás helikopterekkel csaknem éjfélig kutatta a folyó Bécs központjához közeli szakaszát, de túlélőket nem találtak. A uszálykötelék kapitánya szerint a vízi jármű kivilágítása megfelelő volt.