Sára, Márió
2 °C
6 °C

Megfújták a szaxofont, elmarad a koncert

2008.03.31. 15:38
Március közepén rámolták ki a tiszafüredi zeneiskolát, és milliós értékben vittek el hangszereket ismeretlenek. Az iskola a hangszereket nem tudja pótolni.

Lemondta zenekara horvátországi fellépését a tiszafüredi zeneiskola, miután március közepén betörtek az intézménybe és elvitték onnan a döntően pályázati pénzekből vásárolt hangszerek jelentős részét, tájékoztatott az iskola igazgatója.

Az iskolának az elmúlt időszakban minden évben sikerült kiutazni legalább egy zenei eseményre, így voltak Franciaországban, Olaszországban és Portugáliában, de a most történtek miatt a horvátországi Desinicben április 25. és 27. között rendezendő zenei és mazsorettfesztiválra szóló meghívást le kellett mondani a hangszerek hiánya miatt.

A zeneiskolába betört ismeretlenek egy értékes szaxofonfelszerelést, egy fuvolát, egy klarinétot, egy cintányérszettet, egy gongot, 16 kottaállványt és két mikrofont vittek el, értékük megközelíti az egymillió forintot.

Az igazgató értesítette a lopásról a főváros és a környék hangszerboltjait, de azokba egyelőre nem vittek be eladásra a tőlük ellopott hangszerekből.

Az elmúlt napokban egy budapesti magánszemély egy zongorát ajánlott fel az zeneiskolának, míg egy másik kölcsönadta volna ütős felszerelését.

Az iskolának szűkös anyagi helyzetében nem telik riasztórendszer felszerelésére vagy biztonsági szolgálatra, és egyelőre tanácstalanok, miként tudják pótolni a hangszeres oktatáshoz szükséges eszközöket.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft