Jenő
-2 °C
6 °C

219-en hagyták el a texasi szekta farmját

2008.04.07. 14:40
Hatvan nő és 159 gyerek hagyta már el egy poligamista szekta texasi farmját. A rendőrség pénteken, egy házasságra kényszerített 16 éves lány telefonos segélykérése után indított akciót a felfegyverzett szekta ellen.

Vasárnapra már 219 nő és gyerek hagyta el egy amerikai poligamista szekta texasi ranchát - jelentette az amerikai média. A hatóságok pénteken kezdték átkutatni az Eldorado város melletti farmot, egy 16 éves leányanyát keresve, aki telefonon kért segítséget.

A Salt Lake Tribune című amerikai lap információi szerint a hatóságoknak eddig csak a farm felét sikerült átkutatniuk, és eddig még nem találták meg a 16 éves lányanyát, akit házasságra kényszerítettek egy ötvenéves férfival. A lány egy hónapja gyermeket is szült. Texas törvényei szerint 16 év alatt még szülői engedéllyel sem lehet házasságot kötni.

Vasárnap estig hatvan nő és 159 gyermek hagyta el a szekta területét.

A San Antonió városától 200 kilométerre északnyugatra fekvő Eldorado város melletti Yearn For Zion (Vágyakozás Cion után) nevű ranchot 2003-as alapítása óta figyelte a rendőrség. A területet éjjellátó készülékekkel felszerelt fegyveres őrök védték csúcstechnológiás megfigyelőrendszerek segítségével, írta a CNN.

A farmot Warren Jeffs a mormon egyházból kivált, poligámiát hirdető szekta vezetője irányította. A férfit 2006-ban Las Vegas közelében letartóztatták, és nemi erőszakban való bűnrészesség miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?