Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Családi öngyilkosság Japánban

2008.05.27. 10:08
Egy család hat tagja halt meg kedden Japánban, miután az apa a família furgonjával a tengerbe hajtott. A 63 éves férfi és 40 felesége mellett az autóban ült 5 gyerekük is, de egyikük elmenekült. A szigetországban tombol az öngyilkossági vágy: a felnőtt lakosság csaknem húsz százaléka próbált már végezni magával.

Egyetlen fiú élt túl egy ötgyermekes házaspár halálvágyát. Az apuka, asszonyát és csemetéit beültette a família furgonjába, és a tengerbe hajtott. A családot elnyelték a habok, a két szülő, egy féléves baba, egy 5, egy 7 és egy 16 lány megfulladt, csupán egy 14 éves fiú élte túl a tragédiát.

Ő valahogy kivergődött a merülő kocsiból és partot ért. A rendőrség szerint a túlélő tinédzser elmesélte, hogy apja szándékosan vezette az autót a tengerbe, ezért a hatóságok azt feltételezik, hogy a házaspár öngyilkos lett, és végezni akartak a gyerekekkel is.

Japán azon országok közé tartozik, ahol a legtöbb öngyilkossági kísérletet és befejezett öngyilkosságot követik el. Egy nemrég nyilvánosságra hozott kormányjelentés szerint a japán felnőttek csaknem ötöde már megpróbált végezni magával, és a tokiói kabinet felmérése szerint a válaszadók fele azt mondta, hogy a tévék és a rádiók okolhatók az öngyilkosságok magas számáért.