Szilárda
0 °C
6 °C

Szitává lőttek két rendőrt Rio de Janeiróban

2004.08.06. 20:07
Megöltek két rendőrt Rio de Janeiróban. A gengszterek bandája öt főből állt, akik több mint negyven golyót lőttek ki a járőröző autóra. Támadásuk után magukhoz vették a vérbe fagyott rendőrök fegyvereit, majd egy másik gépkocsin kereket oldottak.
Csuklyás banditák lesből golyózáport zúdítottak egy rendőrautóra Rio de Janeiro egyik sugárútján, így gyilkolva meg a gépkocsiban ülő ülő két rendőrt. A gengszterek bandája öt főből állt, akik több mint negyven golyót lőttek ki a járőröző autóra. Támadásuk után magukhoz vették a vérbe fagyott rendőrök fegyvereit, majd egy másik gépkocsin kereket oldottak. A két rendőrt még kórházba szállították, ahol azonban már nem lehetett rajtuk segíteni.

A kettős gyilkosság a riói karneváli ünnepségek egyik helyszíne, a Sambadrome-stadion közelében történt. Az utóbbi időben ez volt a bűnözők egyik legvakmerőbb gaztette. Ötven rendőr indult felkutatásukra, de eddig még bukkantak nyomukra. Az áldozatok a brazil rendőrség közelmúltban indított városi művelete keretében szolgáltak. A kampány célja az, hogy több rendőr legyen jelen Rio de Janeiro utcáin a féktelen bűnözés visszaszorítására.

A brazil óriásváros a világ bűnözőinek egyik központja. Százezer lakosra ötven gyilkosság jut. A bűnözőkkel vívott harcban Rióban minden másnap meghal egy rendőr.