Gerzson
-3 °C
2 °C

Robbantással fenyegetőzött a szerelmes tinilány

2005.11.30. 21:03
Egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a büntetőpert az a diáklány, aki szerelmi csalódása miatt azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az edelényi rendőrkapitányságot. A diáklány 400 millió forintot és egy Alfa Romeo sportkocsit is követelt.

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Bíróság azt a 18 éves diáklányt, aki robbantással fenyegetőzött. A Havaria Press úgy tudja, hogy az iskolás lány szerelmes lett egyik tanárába, egy rendőr oktatójába. Az egyenruhás azonban nem viszonozta érzelmeit, így a lány elkeseredésében furcsa követelésének adott hangot.

Kézzel írt levél

A lány idén márciusban egy halott személy nevében kézzel írt szerelmes és fenyegető levelet küldött az edelényi kapitányságnak. A szerelmes levél a kapitányság egyik munkatársának, a fenyegető levél a rendőrkapitányhoz szólt. A diáklány 400 millió forintot és egy Alfa Romeo sportkocsit követelt.

A vakmerő tinédzser kilátásba helyezte, hogy ha nem teljesítik követeléseit, felrobbantja a rendőrkapitányságot és mellékesen megöli a polgármestert. Az ügyet ekkor vették át a Nemzeti Nyomozóiroda terrorizmussal és extrémizmussal foglalkozó munkatársai, akik írásszakértőt és pszichológust is segítségül hívtak.

Ekkor még nem körvonalazódott pontosan az elkövető kiléte, azonban azt már sejtették, hogy egy fiatal lányról lehet szó. Gondolván, hátha sikerül becsapni a fenyegetőt, kérésének megfelelően a megadott helyre, a megadott időpontban odavitték neki a sportautót a rendőrök. A lány azonban nem ment el a találkozóra.

Enyhítő körülmény a szerelem

Végül a nyomozás előrehaladtával, a szerelmi szál előtérbe kerülésével, a lány ujjlenyomatai vezettek a lebukáshoz. Kedden, az elsőfokú bíróság ítélete jogerőre emelkedett azzal, hogy mindkét oldalon elfogadták az egy év börtönbüntetést három évre felfüggesztve.

Mindez nagy valószínűséggel köszönhető annak, hogy az orvosszakértő a szerelmi ügy speciális jellegét hangsúlyozta, valamint annak, hogy a diáklány éppen csak betöltötte 18. életévét. Alapesetben ilyen, illetve hasonló fenyegetésért kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható.