Piroska
-1 °C
5 °C

Százmilliót nyúlt le az államtól a végrehajtó

2008.05.27. 09:28
Saját hasznára sanyargatta az adósokat a bírósági végrehajtó, aki a gyanú szerint összesen mintegy 100 millió forintot sikkaszthatott el. A pénz azonban nem őt boldogította, hanem játékgépekbe vándorolt. A férfit kizárták a végrehajtók sorából, a Szegedi Ügyészségi Nyomozóhivatal eljárást indított ellene.

Évek óta nem számolt el a behajtott összegekkel, azoknak csak egy részét helyezte letéti számlára egy volt bírósági végrehajtó. A gyanú szerint a hódmezővásárhelyi férfi akár 100 millió forinttal is megrövidíthette az államot, írja a Délmagyarország.

A lap úgy tudja, hogy a férfi játékgépeken játszotta el az elsikkasztott tízmilliókat. A végrehajtó ellen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara feljelentése alapján indított eljárást a Szegedi Ügyészségi Nyomozóhivatal, ezzel egy időben pedig kizárták a végrehajtók sorából.

Az ügyészségi nyomozóhivatal eljárásával megvárja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara saját vizsgálatának végét, ebből derül ki ugyanis, ténylegesen mekkora az elsikkasztott összeg. Az ügy további részleteiről sem az ügyészségen, sem pedig a kamaránál nem nyilatkoztak.