Judit
2 °C
7 °C

Nyomozás indult a harmadikról kizuhant fiú ügyében

2008.03.06. 14:41
A rendőrség vizsgálja, terhel-e felelősség bárkit is a tragédiáért. A kórház szerint diagnosztikus tévedés történt a múlt szombaton a harmadikról kizuhant mosonmagyaróvári fiú ügyében. Igaz ugyanakkor az is, hogy az orvosokkal senki sem közölte, hogy a tinédzser rosszullétét az okozta, hogy kizuhant a harmadikról.

Nyomozást rendelt el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a harmadik emeletről kizuhant 13 éves mosonmagyaróvári fiú ügyében, hogy tisztázzák a tragédia körülményeit, s megállapítsák, terhel-e valakit felelősség a történtekért - mondta Kocsis Tünde alezredes sajtóreferens.

Diagnosztikus tévedés történt a jelenleg rendelkezésre álló dokumentumok szerint - közölte Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója. Hogy ez egyben foglalkozási szabályszegés is volt-e, azt már a rendőrségi vizsgálatnak kell eldönteni - tette hozzá.

A fiú vasárnap hajnalban halt meg azt követően, hogy kizuhant egy harmadik emeleti lakásból, ahol társaival házibulit tartottak. A többiek lementek érte, feltámogatták a lakásba, s szóltak a szüleinek, hogy rosszul van, haza kellene vinni. A fiú hazaérve egyre rosszabbul lett, de szülei annak tulajdonították a rosszullétet, hogy esetleg túl sok alkoholt fogyasztott. A gyereket a mentők kórházba szállították, ahol meghalt.

A hétfői boncolás megállapította, hogy a zuhanást követően megsérültek a fiú létfontossági szervei: így például megrepedt a mája és a lépe. Az ebből adódó belső vérzés okozta a halálát. Kocsis Tünde az MTI-nek csütörtökön elmondta: a váralkohol vizsgálat megerősítette, hogy a fiú ittas volt.

A rendőrségi nyomozás elrendelését a sajtóreferens azzal indokolta, hogy bár a fiú halála ügyében folytatott államigazgatási eljárás az idegenkezűséget kizárta, a nyomozásnak azt is ki kell még deríteni, hogy terhel-e felelősség valakit a tragédiáért.

A házibuliban tartózkodó gyerekek - akiknek kétségbe vonható a szavahihetősége az eddigi meghallgatásaik alapján - értesítették ugyan a szerencsétlenül járt fiú szüleit, kérdés viszont, hogy minden elvárható segítséget megadtak-e. Ugyanakkor leszögezte: a segítségnyújtás elmulasztását - ha az egyáltalán bebizonyosodik - kizárólag a 14 évet betöltött fiatalok esetében lehet felvetni.

A sajtóreferens fogalmazása szerint azt is vizsgálják, mennyiben befolyásolta a kórházban lefolytatott eljárást az a tény, hogy a házibuli résztvevői eltitkolták, hogy a fiú rosszulléte azzal magyarázható, hogy korábban kizuhant a harmadik emeletről.

A boncolásnál jelenlévő orvos szakértő úgy nyilatkozott: az azonnali orvosi ellátás megmenthette volna a gyerek életét. Ezzel összefüggésben az is kérdésként vetődik fel, hogy szakszerűen látták-e el a kórházban a fiút - mondta az alezredes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?