Gerzson
-3 °C
3 °C

E-mail címmel születnek a Szilícium-völgy csecsemői

2001.05.29. 12:48
Egy új Szilícium-völgyi programnak hála az újszülött babák percekkel világra jöttük után ingyenes e-mail címet és domain nevet kaphatnak. A programot támogató Namezero.com szerint az Internetes kommunikáció köré szerveződő világban a nevünket viselő domain név azonosítónkká vált.

A Szilícium-völgyiSequoia kórházban születendő kisgyermekek alig sírnak fel, máris e-mail postaládájában spamlevelek tömkelege várja őket. A Reuters hírügynökség szerint ugyanis a kórházban megszületett gyermekek percekkel világra jöttük után ingyenes e-mailcímet és nevüknek megfelelő domain nevet kapnak.

A Sequoia kórház a Namezero.com internetes céggel indította közös programját a számítástechnika és az internet világában guruknak számító programozó szülőknek. Az újszülött személyére szabott szolgáltatásokból a szülők is profitálhatnak, a cég ugyanis gyermeknevelési tanácsait is ingyen osztogatja.

A domain név azonosítónkká vált

A Namezero.com elnöke, Bruce Keiser a Reutersnek elmondta: az internetes kommunikáció köré szerveződő társadalomban a domain név annyira azonosítja a gazdáját, mint a társadalombiztosítási szám.

A kórház is örvend az egyedülállónak nevezett lehetőségnek. A Sequoia főnővére, Linda Kresge szerint ők az első kórház Amerikában, ahol ilyen szolgáltatás létezik. "Kicsit vicesebben üdvözölhetjük az újszülötteket a 21. században" - fejezte be a főnővér.