Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Jövõ héten jobb idõ lesz

2007.03.21. 12:26
Pénteken és szombaton még sok esõ lehet, aztán vasárnaptól javul az idõ. A sokévi átlagnál egy kicsit hûvösebb lesz még jövõ héten is.

A hét végéig, csütörtökön, pénteken és szombaton még erõsen változó, gyakran felhõs napok várhatók, gyakori csapadékkal. Pénteken keleten, szombaton nyugaton lehet több esõ. A hõmérséklet pénteken és szombaton még az ország nagy részén tíz fok alatt marad. A jövõ héten azonban már jobb lesz az idõ az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint.

Hétfõtõl naposabb lesz az idõ, és a jövõ hét elsõ felében már 10-15 Celsius fok közé emelkedik a hõmérséklet, néhol, a délebbi területeken 16 fok fölötti "meleg" is várható.

A sokévi átlagnál kicsit hûvösebb lesz

A meteorológusok március 31-ig készítették el elõrejelzéseiket, ezekbõl kitûnik, hogy egy-két fokkal általában alacsonyabbak a mostani és a jövõ heti hõmérsékletek az ilyenkor szokásosnál.

A mostani kicsit hûvösebb idõ azonban nem marad el jelentõsen a sokévi átlagtól, és még így is voltak olyan márciusi napok, amikor a hõmérséklet pozitív rekordot döntött. Vagyis az elmúlt hónapok átlagosnál sokkal melegebb összhatását nem befolyásolják a március végi hûvösebb napok.

A jövõ heti felmelegedés egyébként nem tekinthetõ túl erõsnek, hiszen a sokévi átlag szerint még a 10-16 foknál is lehetne magasabb a hõmérséklet.