Mátyás
-6 °C
1 °C

Kórháztűz: válságos állapotban a sérült

2001.12.29. 08:57
Válságos az állapota annak a sérültnek, akit péntek este az újpesti Városi Kórház égő kórterméből mentettek ki. A tűzesetben két kórházi ápolt életét vesztette.
A vizsgálatok eddig azt állapították meg, hogy a tűz az ablak melletti ágynál keletkezett és valószínűleg egy felborult mécses okozta. A lángokat péntek este háromnegyed nyolckor vették észre az osztály nővérei, de a tűz akkor már elterjedt a kórteremben. A tűzoltók alig hét perc múlva a helyszínen voltak, és megkezdték a mentést, illetve a tűz oltását.

A tűzesetben a hármas krónikus belosztály két betege meghalt. A 12 nm-es kórteremben négy, 80 év körüli idős beteg tartózkodott, kettőjüket a kórház személyzetének sikerült kimenteni a tűzoltók kiérkezése előtt. A megmentett emberek egyike súlyos- életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, testfelületének csaknem nyolcvan százaléka megégett. Az ő állapota jelenleg válságos. Betegtársa súlyos fütmérgezést kapott.

A kórház két alkalmazottja is könnyebben megsérült miközben a betegeket mentették a lángokból. Ők a kézfejükön sebesültek meg, de saját lábukon távoztak az Árpád kórházba, ahol ellátták sérüléseiket.