Szilárda
-4 °C
2 °C

Felrobbant tévé miatt égett ki egy újpesti lakás

2007.02.07. 13:54
Huszonegy lakót mentettek ki légzőkészülékben a tűzoltók egy IV. kerületi lakóházából, ahol az egyik második emeleti lakásban kigyulladt egy tévé, majd a tűz az egész lakásra átterjedt.

Tűz ütött ki szerdán délelőtt egy újpesti panelházban, miután egy második emeleti lakás egyik szobájában felrobbant egy tévékészülék. A Lebstück Mária utcai tízemeletes házban többen is otthon voltak, a hét autóval kivonuló tűzoltók huszonegy lakót - köztük kisgyerekeket - menekítettek ki, mert a lakásban tomboló tűz füstje teljesen elborította a lépcsőházat. A tűzoltók is csak légzőkészülékkel mehettek be az épületbe, a lángokat végül dél körül fékezték meg.

Helyszíni képek
Helyszíni képek

A ház egyik lakójától megtudtuk, hogy a tévét néző férfinak az volt a szerencséje, hogy átment segítségért a szomszédba. Mire visszatértek, a szoba már lángokban állt, és semmit sem tudtak a tűz ellen. A lakásban lévő idős nőt sikerült kimenteni, de a segítséget nyújtó szomszéd belélegezte a forró füstöt, súlyos sérülései miatt a mentők kórházba vitték.

A szoba, ahol a tévé volt, teljesen kiégett, a hatalmas hőtől megsérültek a lakás fűtéscsövei is, a víz eláztatott több szomszédos lakást is. A mentők négy másik lakót is elláttak, hárman könnyebb füstmérgezést szenvedtek. A kiégett lakásban élő nő lánya elájult, amikor a mentőben fekvő édesanyját meglátta.

Az utcában nem ez volt az első tűzeset, nemrég a szomszédos lépcsőház egyik lakása égett ki. Az utóbbi időben egyébként nem lehetett hallani hasonló, tévé okozta lakástűzről, a nyolcvanas években azonban több Videoton Colorstar készülék is kigyulladt. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen típusú tévé okozta az újpesti tüzet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!