Valér
-2 °C
0 °C

15 kilogrammos újszülött Bangladesben

2008.09.26. 14:13
A rekordsúlyú újszülött csak tíz percig élt, holttestéhez viszont több ezren akarták megnézni Tungiparában.

15,2 kilogrammos kisbabát szült egy asszony Bangladesben. A csecsemő csupán tíz percig élt, de a szülőknek a tungiparai kórházban el kellett rejteniük a nyilvánosság elől kisfiúk holttestét, mert többezer helybéli járt csodájára a rekordsúlyú babának - mondták el újságíróknak a kórház orvosai pénteken.

Az anya még kedden, császármetszéssel hozta világra a 15 kilogrammos és 20 dekagrammos kisfiút, aki csak 10 percig élt. Az orvosok tudták, hogy nagy gyerek születik majd, mivel az édesanyának hatalmasra nőtt a hasa, de azt gondolták, hogy ikreket hoz világra.

A születés óta több ezren látogattak el a tungiparai kórházba, hogy megtekintsék az újszülött holttestét. Akkora volt az érdeklődés, hogy a gyászoló szülők arra kérték a kórház dolgozóit: rejtsék el a holttestet.

A Guinness Rekordok Könyve szerint az eddigi rekordot egy 1879-ben, az Egyesült Államokban született kisbaba tartja: ő 10,8 kilogrammal jött világra, 11 óra múlva meghalt. Az eddigi legnagyobb súllyal született baba, aki életben is maradt 1955-ben jött a világra Olaszországban 10,2 kilogrammal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!