Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Megölhette újszülöttjét egy gondozónő

2005.09.23. 13:18
Csütörtökön reggel a Vas megyei Ivánc egyik szakosított intézetének fürdőjében kislányt szült az egyik ott dolgozó gondozónő. Az életképes kislányt lepedőbe és nejlontáskába csomagolta. A már fürdő nőre azonban egy másik ápoló rányitott, ekkor derült fény az eltitkolt szülésre.

Emberölés miatt indított eljárást a Vas megyei rendőrség egy intézeti gondozónő ellen, saját újszülöttje halála miatt. A nő szeptember 22-én reggel munkahelyén, egy ivánci intézetben az ottani gondozónők egyike az intézet fürdőjében életképes kislányt szült, majd a csecsemőt lepedőbe és nejlontáskába csomagolta.

A már fürdő nőre azonban egy másik ápoló rányitott, ekkor derült fény az eltitkolt szülésre. Az ápolók azonnal értesítették a főnővért, aki újraélesztette a gyermeket. Mivel ez sikerült, és a kislány életjelet adott, értesítették a mentőket, akik a megyei kórház intenzív osztályára szállították a kislányt. Az életét azonban már ott sem tudták megmenteni, és pár órával később az újszülött - az orvosi beavatkozás ellenére - meghalt.

A szülő nőt jelenleg kórházban ápolják, a rendőrök már kihallgatták, vele szemben a Vas megyei nyomozók emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.