Viola
-6 °C
-2 °C

Új trükköt vetettek be Veszprémben a pénzváltó tolvajok

2008.03.26. 17:31
Egy tolvajpáros a hivatalos árfolyamnál többet ajánlott egy veszprémi nőnek 300 eurójáért, ám az átadott összeg nagy részét társa ellopta az asszonytól. Arra hivatkozva szólította meg a tolvajpáros férfi tagja az asszonyt, hogy telefont akar számára eladni, s miközben erőszakoskodott kiemelte a pénz nagy részét a sértett zsebéből.

Új trükköt vetett be gyanútlan emberek becsapására Veszprémben két tolvaj; összedolgoztak pénzváltás során és így egy asszonytól 78 ezer forintot tudtak elvenni - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Az egyik veszprémi utazási iroda bejáratánál szólította meg az asszonyt egy nő, s azt ajánlotta, hogy az irodai beváltási árnál lényegesen többet ad az eurójáért - mondta Dániel-Tóth Zoltán. Hozzátette: a leszólított asszony belement az alkuba, s a 300 eurójáért a nő le is számolt 78 ezer forintot.

Nem sokkal ezután az utcán az asszonyt leszólította egy férfi és telefont kínált megvételre - mondta a szóvivő, megjegyezve: a tolakodó férfit a leszólított ember elutasította, ám az nem tágított mellőle, csak beszélt hozzá és néha olyan közel ment, hogy a válluk is nem egyszer összeért.

A férfi végül is köszönés nélkül lelépett, majd az asszony a postára érve elővette a pénzköteget, ám döbbenten tapasztalta, hogy csak 7500 forint volt a kabátja külső zsebében - tájékoztatott Dániel-Tóth Zoltán.

A szóvivő hangsúlyozta: az összedolgozó tolvajpáros minden bizonnyal másokat is igyekszik majd az elkövetkező napokban rászedni ezzel a trükkel Veszprémben vagy más városok pénzváltó helyei előtt, ezért a rendőrség nyomatékosan kéri az embereket, hogy ne álljanak szóba a túl jó ajánlatot tevőkkel még akkor sem, ha tételesen és korrektül leszámolják a pénzt - jegyezte meg a szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!