Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kinyírta ellenségeit az ukrán ex-rendőr

2002.11.25. 12:43
Egy ukrajnai volt rendőr beismerte, hogy megölt tizenkilenc embert bosszúból, mert azok - szerinte ártatlanul - belekeverték egy gyilkossági ügybe és emiatt megfosztották rendőri állásától és "ezzel a jövőjétől" is.
A sorozatgyilkosság ügyében eljáró Donyeck megyei ügyészség hétfői bejelentése alapján Szergej Dovzsenko az 1999 áprilisától ez év májusáig - elfogásáig - terjedő időszakban, Mariupol városban követte el a gyilkosságokat, mindegyiket ugyanazzal a pisztollyal.

Mindenkin bosszút akart állni

Dovzsenko a 2000 című ukrán hetilapnak nyilatkozva beismerte bűnösségét, és azzal indokolta tetteit, hogy mindenkin bosszút akart állni, akik belekeverték 1997-ben egy gyilkossági ügybe. Akkor nem tudtak semmit rábizonyítani, de megfosztották az egyenruhától, s ezzel kilátástalanná tették számára a jövőt - mondta indítékáról a sorozatgyilkos.

Dovzsenko ügye valószínűleg összefügg azzal, hogy 1999 áprilisában egy ukrán bíróság halálra ítélte Anatolij Onoprienkót, aki 52 embert ölt meg, köztük tíz gyereket. Mivel éppen akkoriban törölték el Ukrajnában a halálbüntetést, átváltoztatták ítéletét átváltoztatták életfogytiglani szabadságvesztésre.