Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Kinyírta ellenségeit az ukrán ex-rendőr

2002.11.25. 12:43
Egy ukrajnai volt rendőr beismerte, hogy megölt tizenkilenc embert bosszúból, mert azok - szerinte ártatlanul - belekeverték egy gyilkossági ügybe és emiatt megfosztották rendőri állásától és "ezzel a jövőjétől" is.
A sorozatgyilkosság ügyében eljáró Donyeck megyei ügyészség hétfői bejelentése alapján Szergej Dovzsenko az 1999 áprilisától ez év májusáig - elfogásáig - terjedő időszakban, Mariupol városban követte el a gyilkosságokat, mindegyiket ugyanazzal a pisztollyal.

Mindenkin bosszút akart állni

Dovzsenko a 2000 című ukrán hetilapnak nyilatkozva beismerte bűnösségét, és azzal indokolta tetteit, hogy mindenkin bosszút akart állni, akik belekeverték 1997-ben egy gyilkossági ügybe. Akkor nem tudtak semmit rábizonyítani, de megfosztották az egyenruhától, s ezzel kilátástalanná tették számára a jövőt - mondta indítékáról a sorozatgyilkos.

Dovzsenko ügye valószínűleg összefügg azzal, hogy 1999 áprilisában egy ukrán bíróság halálra ítélte Anatolij Onoprienkót, aki 52 embert ölt meg, köztük tíz gyereket. Mivel éppen akkoriban törölték el Ukrajnában a halálbüntetést, átváltoztatták ítéletét átváltoztatták életfogytiglani szabadságvesztésre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!