Erik, Alexandra
EUR 383,25 Ft
USD 365,04 Ft
9 °C
23 °C

Bíróság előtt a rablógyilkosság gyanúsítottjai

2003.02.26. 15:25
A tavaly elkövetett József körúti rablógyilkosság tárgyalása folytatódott a Fővárosi Bíróságon. Az egyik vádlott a bűncselekmény idején még fiatalkorú volt, az ügy másodrendű vádlottját csoportosan elkövetett rablás miatt, felbujtóként fogták perbe. Az ukrán közreműködők eltűntek, és magukkal vitték a kétmilliót érő festményeket is.
Folytatódott a bírósági tárgyalás abban a perben, melyet egy régiséggyűjtő gyilkosai és kirablói ellen indítottak - jelenti a HavariaPress. A 2002 márciusában elkövetett, József körúti rablógyilkosság ügyében két vádlott került a Fővárosi Bíróság elé. Egyikük a bűncselekmény idején még fiatalkorú volt. Az idén januárban nagykorúvá vált elsőrendű vádlottal szemben a vád nyereségvágyból, társtettesként elkövetett emberölés. Az ügy másodrendű vádlottját csoportosan elkövetett rablás miatt, felbujtóként fogták perbe. A hétfői első tárgyalást követően szerdán folytatódott a fiatalok bűnpere.

A rendelkezésre álló adatok szerint a másodrendű vádlott a későbbi áldozat munkatársa, egyúttal homoszexuális partnere is volt. A vád szerint a 28 éves férfi, pénzzavara miatt azt tervelte ki, hogy gyógyszerekkel elaltatja a műgyűjtőt, és értékeit eltulajdonítva fog majd pénzhez jutni. Elgondolásához segítőre talált az elsőrendű vádlottban, aki a rablás terveibe három ismeretlen, ukrán állampolgárságú magyar férfit is bevont.

A másodrendű vádlott, a vád szerint, 2002. március 23-án a terv szerint megpróbálta elkábítani a műgyűjtőt, ám amikor társai a helyszínre értek, a férfi még magánál volt. Az ukrán férfiak ezért puszta kézzel és egy sokkolóval rátámadtak a 60 éves férfira, és az elsőrendű vádlott közreműködésével agyonverték a műgyűjtőt. A nem várt verekedést látva a másodrendű vádlott elmenekült a helyszínről, ott maradó társai pedig körülbelül 8-10 festményt zsákmányoltak a lakásból, mintegy kétmillió forint értékben. Az ügy pikantériája, hogy az ukrán közreműködők eltűntek, és magukkal vitték az elrabolt tárgyakat is. Ellenük nemzetközi körözést adtak ki. A rendőrség eddig csak az ügy két magyar tettesét tudta kézre keríteni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek