Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolcan égtek benn egy ukrán buszban

2006.07.05. 10:56
Kigyulladt egy autóbusz szerda hajnalban Nyugat-Ukrajnában, és bennégett nyolc utas, köztük négy gyermek.

A szerencsétlenség hajnali négy óra körül a Lemberg (Lviv) felé vezető főúton következett be, miután a busz motorproblémák miatt megállásra kényszerült. A rendkívüli helyzetek minisztériuma Lviv megyei részlege sajtóosztályának közlése szerint a magántulajdonú, régi busz utasai a kárpátaljai Nagyszőlősről szállítottak paradicsomot Lembergbe, a vásárra. A felnőttek mellett a buszon utazott hét gyermek is.

A sofőr motorproblémák miatt leállította a buszt az út mentén, s éppen benzint töltött egy tartályból egy kannába, amikor a benzin belobbant (ennek okát nem közölték). A vezető megsértette a biztonsági szabályokat, mert az autóbusz ajtaja a művelet közben zárva volt, s az utasok aludtak. A sofőrrel együtt korábban kiszállt egy fiú is, akinek sikerült kitörnie két ablakot, és kimentenie a buszból két kislányt, akiket súlyos égési sérülésekkel kórházba szállítottak. A többi utas elevenen bennégett.