Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Magyarország felé menekült a trezorral

2008.04.06. 18:29
Látványos, bûnügyi filmbe illõ autós üldözés játszódott le vasárnap délután a Bécset Budapesttel összekötõ A4-es autópályán. A vad hajsza halállal végzõdött.

Rendõrségi közlés szerint egy bécs-erdbergi limuzinkölcsönzõ telephelyén a tulajdonos és a fia arra lett figyelmes, hogy valaki beül az egyik cégautóba, majd teljes gázzal indítva a kijárat felé robog. A tulajdonosok is bevágták magukat az egyik jármûbe, és a lopott gépkocsi nyomába eredtek.

Az üldözés hamarosan az A4-es autópályán folytatódott. Bár a hajszába a rendõrség is bekapcsolódott, a nagy sebességgel száguldó, elkötött autót nem tudták utolérni. Már a schwechati repülõtér magasságában járhattak, amikor a kijárat elõtt nem sokkal az üldözött jármû egyik kereke váratlanul megrongálódott.

A tolvajt nem zavarta a technikai probléma, nyomta tovább a gázt. Néhány perc múlva azonban a tragédia lett a menekülésbõl. A három keréken rohanó autó irányíthatatlanná vált, és egy híd lábának vágódott. Bár a bent ülõt sikerült kimenteni a lángoló autóból, a kórházban késõbb belehalt a sérüléseibe. A jármû a becsapódás következtében teljesen kiégett.

Mint utólag kiderült, a szerencsétlenül járt gépkocsitolvaj a cég egyik alkalmazottja volt, aki nemcsak az autót próbálta meglovasítani, hanem a cég páncélszekrényét is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!