Gyanús pálinkásüveg az elnöki konvoj útvonalán

2006.06.22. 11:12
Rendőrök és tűzszerészek vizsgáltak át egy gyanús csomagot szerda este az Üllői úton, ahol George Bush kísérete elhaladt. Robbanószerkezetet nem találtak, csak egy újságpapírba csomagolt pálinkásüveget.

Szerdán este fél kilenckor George Bush autókonvoja már elhaladt az Üllői úton, amikor az ott posztoló rendőr figyelmét egy gyanús esetre hívta fel két állampolgár - mondta el az Indexnek Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

A két ember azt látta, hogy valaki egy csomagot dob be az Üllői út 121. szám alatt lévő gyógyszertár kukájába, majd elfut.


Tűzszerészek vizsgálódnak az Üllői út 121-es szám előtt.

A rendőr kihívta a tűzszerészeket, akik egy bombakereső kutyával átvizsgálták a kukát és környékét. Robbanószerkezetet nem találtak, a gyanús csomagról kiderült, hogy egy újságpapírba csomagolt pálinkásüveg volt.

Érthető és méltányolható, hogy abban a felfokozott hangulatban, amit az amerikai elnök érkezése idézett elő, két állampolgár gyanúsnak találta a dolgot és a rendőrhöz fordult - mondta Garamvölgyi László.

A rendőrség kötelessége, hogy kivizsgálja az ilyen eseteket. A tűzszerészek 15 perc alatt végeztek. Eljárás természetesen nem indul, mert az, aki eldobta az üveget, nem követett el semmilyen szabálysértést - mondta a rendőrség szóvivője.

  • Hírek
  • Támogatások