Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Gumibot a kifutón

2001.04.04. 15:52
A Magyar Köztársaság Rendőrségének honlapján immár minden állampolgár elérheti az új rendőri egyenruhák ábráit. Műértő divatkritikánkkal segíteni szeretnénk annak elkerülésében, hogy bizonyos egyenruhák láttán idegenek inváziójára gyanakodjunk.
ünnepély

1. A Demolition Man fékezett habzású megalomániájának hatását mutató díszszerkó. A látóhatárra szegeződő mutatóujjal ellentengernagy, zseblámpával tanuló dzsedáj. Fogalmam sincs, milyen volt az előző díszegyenruha, de ez biztosan jobban tetszik.

2. Ez a modell igen messziről is láthatóan korrektséget sugároz. A nagyobb fémes felületek hiánya jótékonyan puhítja az erőszakszervezeti indíttatást - a tányérsapka láthatóan kisebb, a Polar Lander adását vélhetően csak gyenge minőségben fogja. A képen látható módon hosszúra kötött nyakkendővel és köldök fölé húzott nadrággal még a nyugtalanító övcsat sem látszik. Egy ebédhordós nyugdíjaslázadás feloszlatásához ideális.

munka

3. A specialisták fekete szerelésének a piros Szandi-sapka enyhe kólásüvegjelleget kölcsönöz. A réteges ruházat nagy mennyiségű levegő tárolására alkalmas. Figyelemre méltó elem az ujjatlanított kesztyű: a kéz védett felületével biztonságosan emelhető télvíz idején a vízóraakna fedőlapja, ugyanakkor a szabadon maradó ujjbeggyel könnyedén olvasható a nagyobb bankjegyekre nyomott Braille-írás (és persze a ravasz is, láblövés vagy fejlövés fennforgása esetén).

4. A szomorú-rendőr egyenruha. A képen látható modell lába olvadni látszik. Ez vagy azért van, mert nem süllyedt elég mélyre a kertésznadrágban, vagy azért, mert hosszú a szára. A modell egyik gyengéje, hogy a Bud Spencer filmekből mindenki tudja, hogy a kertésznadrág kantárjával verekedés esetén könnyű visszaélni (egyik kézzel ütlek, a másikkal rángatlak), a másik a baseball-sapka, amelynek sajnos nincs alternatívája.

szórakozás

5. Ez a metál-apokalipszis formai jegyeit hordozó egyenruha. A fekete kesztyűből nagy hullámhosszú elektromágneses sugárzás árad: helyezzük tenyerünket az igazoltatott homlokára, és az háromnapos parízerré válik. A stílus előzményei: (alulról felfelé) Mátrix, Terminátor 2. A sapka levétele esetén verhetetlen rekordidő alatt épülhetünk be a Fradi B-középbe.

6. A főttkukorica-maffia leleplezésére tervezett egyenruha magától értetődően a legszelídebb. A különlegesen félelemkeltő tornacipő a talpába épített rugók segítségével hatméteres ugrásokat tesz lehetővé. A darazsaknak esélyük sincs - összetett szem nem marad szárazon.

mayhem (rspct etele)

7. Az úgynevezett "fun-mayhem" modellpáros. A sárga kabát segítségével utcaseprőnek álcázva lehet megközelíteni a kérdéses objektumokat, vagy be lehet épülni az utcaseprő-maffiába egy nagy értékű műkincslopás felderítése érdekében. Minél tovább nézzük, annál hihetőbb.

8. Az ún. "Brutális Mary Poppins" kiváló példa arra, hogy a tervezők bátran kapaszkodnak a zsírkrétába, és nem rettennek meg a konzervatív követelmények támasztotta korlátoktól (illetve a korlátok támasztotta követelményektől). Őserdei bevetés során ebben a szerelésben szinte észrevétlenül kerülhetünk egy gorillacsorda közlébe gumibotozás céljából, a mentőcsapat dolga ennél sajnos sokkal nehezebb.

  • Vennék
  • Bankszámla