Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Nyolc halott a bejrúti egyetemi lövöldözésben

2002.07.31. 11:05
Nyolc embert ölt meg egy ámokfutó a bejrúti egyetemen. A férfi hárommilió forinttal tartozott munkahelyének, ezért kezdett kalasnyikovával lövöldözni.
Nyolc embert megölt egy férfi a bejrúti egyetem kampuszán, mielőtt a rendőrök letartóztatták volna - jelentette az AP helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva. Ahmed Mansour előbb a levegőbe lőtt, aztán az egyetem oktatóit támogató alapítvány épületében tartózkodókra kezdett lövöldözni - nyilatkozta egy rendőrtiszt az AP-nek.

Mansour a tanári kompenzációs alap munkatársa volt, aki azért kezdett lövöldözni, mert nem tudta visszafizetni 12 ezer dolláros - hárommillió forintos - tartozását munkahelyének - közölte Abdel Rahim Mrad oktatási miniszter. A férfi tíz éve dolgozott az alapnak.

A BBC információi szerint a férfi reggel egy kalasnyikovval a táskájában érkezett munkahelyére, ezzel tört utat magának az alap irodáin keresztül. Libanonban 1973-1990 között polgárháború zajlott, melynek lezárása után az erőszak tovább folytatódott azokon a területeken, melyeket Izrael 1982-ben megszállt. Az izraeli hadsereg 2000-ben vonult ki a dél-libanoni biztonsági övezetből.