Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Szexuális zaklatással vádolják a poligámista szekta vezetőjét

2008.07.23. 06:31
Kiskorúakkal szembeni szexuális erőszak miatt vádat emeltek annak az amerikai poligamista szektának a vezetője ellen, amely gyermekek százait kényszerítette már pubertáskorban szexuális kapcsolatra férfiakkal egy texasi farmon. Warren Jeffs és négy társa vád alá helyezéséről a texasi vádesküdtszék döntött.

A szekta San Antonio közelében fekvő farmjáról összesen 463 gyermeket vettek gondozásba az illetékesek, akik akkor léptek akcióba, mikor egy kamaszlány többször feltárcsázott egy házasságon belüli erőszakkal foglalkozó segélyvonalat, mert frigyre akarták kényszeríteni. A kimentett több száz gyermek többsége 14 éven aluli volt.

A texasi törvények szerint 17 év alatti kiskorú nem létesíthet szexuális kapcsolatot felnőttel. Szülői engedéllyel 16 évesen férjhez mehet egy lány, de a hatóságok kétlik, hogy a szektában élő lányok bármelyike kapott ilyen szülői engedélyt.

A magát Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyházának nevező szekta illetékesei tagadták, hogy egyetlen   gyermeket is szexuális erőszak ért volna a farmon, a hatóságok fellépését pedig vallásüldözésnek minősítették.

A vallási csoport vezetője, a magát prófétának tekintő Warren Jeffs egyébként már börtönben van: tavaly novemberben nemi erőszakban   való bűnsegédlet címén 10 évi börtönre ítélték, miután arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy menjen férjhez 19 éves unokatestvéréhez.  Hasonló ügyek miatt további perek elé néz, amelyek nyomán akár életfogytiglan lakat alá kerülhet.