Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kamerás szoknyavadász a piacon

2005.07.28. 13:21
Rejtett kamerával készített szoknya alatti felvételeket a nyíregyházi piacon vásárló nőkről egy tuzséri férfi. A felvételeket saját szórakoztatására készítette, mert amúgy nehezen ismerkedett.

Kamerás kukkolót füleltek le a rendőrök egy nyíregyházi piacon. A kukkolóra egy árus figyelt fel, aki a rendőrök érkezéséig a piac biztonsági őrével tartotta vissza a férfit.

A 44 éves tuzséri férfi kihallgatásán semmit sem tagadott. Tettét azzal indokolta, hogy amúgy nem tud kapcsolatot teremteni a nőkkel.

A szoknya alatti felvételekre specializált készüléket ő csinálta, videokamerát szerelt egy táskába úgy, hogy az optika felfelé nézzen. Az ötletet az internetről vette, és a nyáron már kétszer járt már filmezni a nyíregyházi piacon.

A felvételeket nem tette közzé, csak saját örömére használta. Bár a felvételek személyiséghez fűződő jogokat sérthetnek, a képeken látható testrészek alapján a sértettek nem felismerhetőek, feljelentést pedig senki sem tett, valószínűleg észre sem vették a kandi kamerát.

Bárándy György ügyvéd szerint a rendőrségnek ebben az esetben is meg kéne indítania az eljárást a szerinte bűncselekménynek minősülő ügyben. A sértetteket is fel lehetne kutatni, bár ez esetben a bizonyítás nem lenne túl egyszerű. Ugyanakkor a bűncselekmény bizonyítékai, a felvételek megvannak, akárcsak a tettes, így sikerre is vihető a vád, mondta el Bárándy az Indexnek.