Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Prostituáltakat ástak el az Urálban

2007.02.02. 16:02
Az oroszországi Urál hegység egyik erdejében ásták el majdnem 30 fiatal nő holttestét egy leánykereskedő banda tagjai. A rendőrség feltételezése szerint a prostitúcióra kényszerített nők bűncselekmények szamtanúi voltak, ezért kellett meghalniuk. Nyolc férfit már őrizetbe vettek.

Csaknem harminc fiatal nő holttestét rejtő tömegsírra bukkantak az Urál hegységben Oroszországban. A 13 és 26 év közötti áldozatok közül sokan prostituáltak voltak, közölte pénteken a jekatyerinburgi ügyészség.

A rendőrség gyanúja szerint a 2002 és 2005 között eltűnt nőknek azért kellett meghalniuk, mert bűncselekmények szemtanúi voltak. Az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek nyolc férfit, mindannyian ugyanannak a bűnöző bandának tagjai.

A nyomozás első eredményei szerint a gyanúsítottak bordélyt működtettek Nyizsnyij Tagil városban. A bűnözők egyike hamis ígéretekkel a városba csalta a környékbeli falvakból származó hiszékeny lányokat, akiket azután prostitúcióra kényszerítettek. A holttesteket éveken át hordták egy félreeső erdei helyre, ahol csak hevenyészve földelték el őket. A tömegsírra egy hétvégi házakból álló környező település egyik lakója bukkant rá, akit kutyája vezetett el az emberi maradványokhoz.

Oroszországban évente több ezer fiatal nő tűnik el nyomtalanul. Sokan közülük megszakítanak minden kapcsolatot az alkoholizmus vagy betegségek miatt szétesett családjukkal, és Moszkvában vagy más nagyvárosokban próbálnak szerencsét. Egy részük leánykereskedők csapdájába esik és Európába vagy ázsiai országokba kerül, ahol prostitúcióra kényszerítik őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?