Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Vádemelés a vadászbalesetben meghalt képviselő bátyja ellen

2006.05.17. 09:26
Vádemelés várható a vadászbalesetben meghalt volt MSZP-s országgyűlési képviselő balesetének ügyében. Az áldozat bátyja akár öt évet is kaphat halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

Vádemelést javasol a rendőrség a vadászbalesetben meghalt Urbán Árpád szocialista országgyűlési képviselő bátyja ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt - közölte a rendőrség az MTI-vel szerdán.

A nyomozati anyagot elküldték a Nógrád Megyei Főügyészségre - mondta Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Urbán Árpád szocialista képviselőt 75 éves bátyja lőtte le vadászat közben tavaly november 26-án a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti vadászterületen.

A nyomozás már korábban megállapította, hogy a testvérek nem látták egymást, miközben a vadakat hajtották. Amikor a vaddisznók kiszaladtak a földútra, az idősebb testvér oldalra fordulva lőtt, és mintegy 40 méterről öccsét találta el. A szívtájéki lövést szenvedett Urbán Árpád a kórházba szállítás után meghalt.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: az ügyészség 30 napon belül készíti el a vádiratot. Nyomatékos enyhítő körülmény, hogy a balesetet szenvedett fél testvéréről van szó - tette hozzá.

Az ügyész részt vesz majd a tárgyaláson, ezért az írásbeli vádiratban nem tesz indítványt a büntetés nemére - mondta a szóvivő, hozzátéve: halált okozó gondatlan veszélyeztetésért öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A nyomozást mindvégig fokozott ügyészi felügyelet alatt folytatták.